Afscheid van een collega

Heeft een collega van je een nieuwe baan gekregen of gaat jouw collega met pensioen? Afscheid nemen van een fijne collega is niet altijd eenvoudig. Soms weet je simpelweg niet goed hoe heet dit afscheid kunt formuleren of wat je op een kaart wilt zetten. Gelukkig zijn er veel manieren waarop je afscheid kunnen nemen van een collega. Hier lijstje meerdere teksten die je kunt gebruiken, wanneer je afscheid neemt van een collega. Bekijk hier de afscheid van een collega teksten en kaarten.

Maak hieronder je keuze en bekijk de bedankt teksten en kaarten:
Alle teksten
Bedankt teksten en meer
Schrijftips en meer inspiratie
Bedankt kaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
Bekijk de BEDANKKAARTEN >>

 • Bekijk hierboven bedankt teksten ter inspiratie

 • Voorbeeld teksten voor op een kaartje

 • Bedankkaarten met voorgedrukte teksten en afbeeldingen


Bekijk alle bedank kaarten >>


 
Afscheid van een collega
Bron: Greetz

Afscheid van een collega – met pensioen?

Stopt jouw collega met werken en gaat hij of zij met pensioen? Dan zou dit een aantal leuke teksten die je kunt gebruiken om afscheid te nemen van jouw collega.

“Lieve collega, eindelijk is het zover en kun je met pensioen. Ik heb altijd genoten om met je samen te werken en wens je het beste. Geniet van je vrije tijd en we zullen altijd aan je blijven denken.”

“Het zal een stuk stiller worden hier op de werkvloer, wanneer jij met pensioen gaat. We zullen je aanwezigheid enorm missen en hopen dat je een fijne tijd tegemoet gaat.”

“ Geniet van je pensioen kanjer. We zullen je missen en wens je het beste toe.”

Afscheid collega kaart
Bron: Greetz

Een nieuwe baan

Gaat de collega de werkvloer verlaten omdat hij of zij een nieuwe baan heeft? Ook dan is het belangrijk om goed afscheid te nemen van jouw geliefde collega. Hieronder lees een aantal teksten die je kunt gebruiken om afscheid te nemen van jouw collega.

“Het was een eer om met je samen te werken. Wat fijn dat je een nieuwe stap in je carrière gaat maken en ik wens je al het beste. Ik zal je zeker gaan missen en hoop dat we buiten het werk om nog contact zullen houden.”

“Ik zal je niet alleen gaan is het tijdens het werk, maar ook zeker tijdens de pauze. Het koffie drinken zal niet hetzelfde zijn zonder jou. Hopelijk vind je daar gauw een ander koffiemaatje en we houden contact!”

“ Je was een fijne collega om mee samen te werken. Het is mooi om te zien hoe je een nieuwe uitdaging hebt gekregen. Pak deze ook met beide handen aan en weet dat wil je zullen missen. Succes bij je nieuwe uitdaging.”

Stoppen met werken

Stop jouw collega om andere redenen? Of dit nu vanuit persoonlijke overwegingen zijn of een wegen gezondheidsklachten, het is goed om op een goede manier afscheid te nemen. Hieronder lees je een aantal voorbeelden die je kunt gebruiken om afscheid te nemen van een collega die gaat stoppen met werken.

“Wat jammer dat je stopt met werken. Je was een top collega en ik ga je zeker missen.”

“Wat balen dat je moet stoppen met jouw werkzaamheden. We denken aan je en willen je bedanken voor jouw grote inzet.”

Goed afscheid nemen van een collega is erg belangrijk. Een afscheid op de werkvloer hoeft niet te betekenen dat je de collega niet meer hoef te spreken. Zeker wanneer je een goede band hebt opgebouwd met de collega is de kans groot dat je ook naar het afscheid nog contact zult houden.

Meer afscheid teksten voor een collega

Hieronder zijn meer verschillende teksten en spreuken die je kunt gebruiken om een collega vaarwel te zeggen:

 1. Dank voor de Samenwerking: Het was een eer om met je samen te werken. Bedankt voor de geweldige samenwerking. Veel succes op je nieuwe pad!
 2. Een Nieuw Hoofdstuk Begint: Terwijl je dit hoofdstuk afsluit, begint er een nieuw avontuur. Moge het gevuld zijn met succes en vreugde.
 3. Herinneringen Koesteren: Afscheid nemen is moeilijk, maar laten we koesteren wat we hebben gedeeld. Bedankt voor de mooie herinneringen.
 4. Het Ga Je Goed Wensen: Het ga je goed op je nieuwe reis. Bedankt voor je toewijding en bijdrage aan ons team.
 5. Een Laatste Groet: Dit is geen vaarwel, maar een ’tot ziens’. Bedankt voor alles en ik kijk uit naar het moment waarop we elkaar weer ontmoeten.
 6. Met Dankbaarheid: Met dankbaarheid in ons hart zeggen we vaarwel. Bedankt voor je inzet en toewijding.
 7. Een Nieuw Begin Wensen: Moge je nieuwe begin even briljant zijn als je tijd bij ons. Veel succes in je verdere carrière!
 8. Herinneringen als Bagage: Terwijl je vertrekt, neem je niet alleen afscheid maar ook waardevolle herinneringen als bagage. Bedankt voor alles.
 9. Bedankt voor de Inspiratie: Bedankt voor de inspiratie en positiviteit die je hebt gebracht. Je vertrekt, maar je laat een blijvende indruk achter.
 10. Afscheid en Groei: Afscheid nemen betekent groeien naar nieuwe kansen. Moge jouw groei oneindig zijn en je successen talrijk.
 11. Een Nieuw Avontuur Tegemoet: Terwijl je ons verlaat, treed je een nieuw avontuur tegemoet. Moge het gevuld zijn met kansen en vervulling.
 12. Bedankt voor de Lach: Bedankt voor de lach, de steun, en de onvergetelijke momenten. Je vertrekt, maar de herinneringen blijven.
 13. Een Kleine Knipoog naar de Toekomst: Vaarwel is niet het einde, maar een kleine knipoog naar de toekomst. Bedankt voor alles en tot ziens.
 14. Een Hartelijk Bedankje: Met een hartelijk bedankje nemen we afscheid. Bedankt voor je bijdrage en veel geluk in alles wat je doet.
 15. Dank voor de Inzet: Bedankt voor je onvermoeibare inzet en toewijding. Het ga je goed op je nieuwe pad.
 16. Een Afscheidsgroet: Afscheid nemen doet pijn, maar laat ons kijken naar de toekomst met een glimlach. Het beste toegewenst op je nieuwe reis.
 17. Bedankt voor de Inspiratie: Bedankt voor de inspiratie en de positieve vibes die je met ons deelde. Je zult gemist worden.
 18. Een Nieuwe Start: Afscheid nemen is een kans voor een nieuwe start. Moge je nieuwe begin net zo geweldig zijn als je bent.
 19. Met Trots Afscheid Nemen: We nemen afscheid met trots en dankbaarheid voor de tijd die we samen hebben gedeeld. Veel succes!
 20. Een Tot Ziens met Hoop: Dit is geen vaarwel; het is een ’tot ziens’. Bedankt voor alles en tot de volgende keer.

Of het afscheid nu een gelegenheid is voor vreugde of verdriet, het delen van een oprechte boodschap kan troost bieden en de waarde van de relatie benadrukken. Het is een kans om positieve energie en goede wensen over te brengen voor het vervolg van hun reis.

Meer: