Bedankt collega teksten

Wanneer je al meerdere jaren fulltime samenwerkt met een collega, kan deze collega eerder als een goede vriend of familielid gaan aanvoelen. Het is dan ook altijd zwaar wanneer een collega gaat vertrekken. Het is belangrijk om op een goede manier afscheid te nemen. Hier lees je dan ook voorbeelden van teksten die je kunt gebruiken om jouw collega te bedanken voor de samenwerking, de inzet of gewoon omdat het kan. Bekijk hieronder de bedankt collega teksten, voor bijvoorbeeld bij een cadeau of kaart.

Maak hieronder je keuze en bekijk de bedankt teksten en kaarten:
Alle teksten
Bedankt teksten en meer
Schrijftips en meer inspiratie
Bedankt kaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
Bekijk de BEDANKKAARTEN >>

 • Bekijk hierboven bedankt teksten ter inspiratie

 • Voorbeeld teksten voor op een kaartje

 • Bedankkaarten met voorgedrukte teksten en afbeeldingen


Bekijk alle bedank kaarten >>


 

Bedankt collega teksten voor op een kaart

De collega gaat met pensioen

Moet je afscheid nemen van de collega omdat hij of zij met pensioen gaat? Dan zou dit een aantal leuke teksten die je kunt gebruiken om afscheid te nemen van de collega.

“Wat zal het stil worden op de werkvloer. Jouw afwezigheid zal zeker duidelijk worden. Ik wil je bedanken voor de fijne samenwerking die we de afgelopen jaren hebben gehad. Je was een top collega en ik wens je al het goede toe.”

“Ik wil je bedanken voor de jaren dat we samen gewerkt hebben. Samenwerken met jou zorgde ervoor dat het werk een stuk leuker was. Ik ga je missen en wens je een fantastisch pensioen toe.”

Bedankt collega teksten
Bron: Greetz

De collega heeft een andere baan gevonden

Heeft een collega een andere functie gekregen, gaat het op een andere locatie werken of heeft hij of zij een nieuwe baan gekregen? Dan zijn dit een aantal teksten die je kunt gebruiken om afscheid te nemen van jouw collega en te bedanken voor zijn of haar service.

 • “Wat een goed nieuws dat je vooruitgang maakt in je carrière. Ik ben trots op je en wil je bedanken voor de fijne samenwerking. Ik wens je veel succes en we houden contact.”
 • “ Bedankt voor de mooie jaren dat we samen hebben gewerkt. Ik weet dat je ook het zult maken bij jouw nieuwe werkgever.”
 • “Je bent een topper en ik wil je bedanken voor de samenwerking. Je was een fijne collega om mee te werken en ik hoop ook dat je bij jou nieuwe werkplek fijne collega’s zult ontmoeten.”
 • “Het was fijn om met je te kunnen werken. Je was een fijne en betrouwbare collega en ik zal je zeker gaan missen. Bedankt voor de fijne tijd die we samen bij “naam bedrijf” hebben gehad.”
Tekst kaart collega bedankt
Bron: Greetz

Algemene bedankjes

Ook tijdens het werk zijn er genoeg momenten waarop je jouw collega kunt bedanken. Maak gebruik van de volgende teksten, wanneer je jouw collega zomaar wilt bedanken.

“Bedankt dat je voor me bent ingesprongen laatst. Het heeft veel voor me betekend en ik ben je erg dankbaar.”

“Ik wil je nogmaals bedanken voor de harde inzet die je de laatste tijd hebt getoond. Dankzij de soepele samenwerking is het ons toch mooi gelukt. Hartstikke bedankt collega!”

“Lieve collega, ik wil je nog bedanken dat je me de laatste tijd zo goed hebt geholpen.”

Maak zeker gebruik van de mogelijkheid om een collega te bedanken. Er zijn genoeg redenen om te bedenken waarom jouw collega een bedankje heeft verdiend. Het is goed om je te uiten of jouw waardering op te schrijven. Zo geniet je van een geweldige samenwerking en een goede sfeer op de werkvloer.

Humoristische teksten om je collega te bedanken

Hier zijn verschillende humoristische teksten en spreuken die je kunt gebruiken om een collega te bedanken met een knipoog:

 1. Bedankt voor de Koffie: Jouw koffiezet-skills verdienen een eigen prijs. Bedankt voor het redden van mijn ochtenden, en soms zelfs mijn hele dag!
 2. Bedankt voor de Lachpauzes: Jouw gevoel voor humor is als een mini-vakantie tijdens de werkweek. Bedankt voor de lachpauzes!
 3. Bedankt voor het Tegengaan van de Maandagblues: Dankzij jou ben ik op maandag niet alleen blauw van de blues, maar ook van het lachen. Bedankt voor het opvrolijken van de start van de week!
 4. Bedankt voor de Onmisbare Pauzes: Jouw vaardigheid om precies op het juiste moment met een grappige opmerking te komen, maakt jou onmisbaar op kantoor. Bedankt voor de lachtherapie!
 5. Bedankt voor de ‘Overlevingskit’: Jouw humor is als een ‘overlevingskit’ op kantoor – het enige wat ontbreekt is een instructiehandleiding. Bedankt voor het lachen in ieder geval!
 6. Bedankt voor de ‘Grappige Memoires’: Bedankt voor het creëren van grappige memoires op kantoor. Als ons leven een sitcom was, zou jij de ster zijn!
 7. Bedankt voor de ‘Dagelijkse Comedy Show’: Op kantoor is elke dag als een aflevering van jouw eigen comedy show. Bedankt voor de dagelijkse dosis humor!
 8. Bedankt voor de ‘Kantoorclown’: Je bent niet zomaar een collega, maar onze officiële kantoorclown. Bedankt voor het maken van de werkdag een stuk lichter!
 9. Bedankt voor het ‘Lichtpuntje’ op Kantoor: Jouw humor is als het lichtpuntje op een druilerige kantoordag. Bedankt voor het laten schijnen, zelfs op de donkerste dagen!
 10. Bedankt voor het ‘Kantoorcabaret’: Op kantoor zijn we niet alleen collega’s, maar ook deelnemers aan jouw persoonlijke kantoorcabaret. Bedankt voor de voorstellingen!
 11. Bedankt voor de ‘Lachspieroefeningen’: Jouw grappen zijn niet alleen goed voor de lachspieren, maar ook voor de teamspirit. Bedankt voor de lachspieroefeningen op kantoor!
 12. Bedankt voor de ‘Brain-breaks’: Jouw humor zorgt voor de nodige ‘brain-breaks’ op kantoor. Bedankt voor het ontsnappen aan de werkstress met een goede lach!
 13. Bedankt voor de ‘Emoji’ op Kantoor: Jouw gezichtsuitdrukkingen zijn als levende emoji’s op kantoor – altijd precies op het juiste moment. Bedankt voor de visuele humor!
 14. Bedankt voor de ‘Kantoorgrappen’: Jouw kantoorgrappen maken van maandagen de nieuwe vrijdagen. Bedankt voor de glimlach op de meest onverwachte momenten!
 15. Bedankt voor de ‘Verlichting’ in Vergaderingen: Jouw humor is als een verlichting tijdens eindeloze vergaderingen. Bedankt voor het maken van zelfs de saaiste punten hilarisch!
 16. Bedankt voor de ‘Werkplezierboost’: Jouw humor is als een dagelijkse dosis werkplezierboost. Bedankt voor het houden van de teamspirit hoog!
 17. Bedankt voor de ‘Bureaubandiet’: Je bent niet alleen een collega, maar ook de officiële bureaubandiet. Bedankt voor het stelen van onze serieuze momenten met je grappen!
 18. Bedankt voor de ‘Lunch-Comedy’: Jouw aanwezigheid tijdens de lunch is als een comedy show. Bedankt voor het serveren van lachen met een zijportie friet!
 19. Bedankt voor de ‘Telepathische Humor’: Jouw vermogen om mijn gedachten te lezen en een grappige opmerking te maken, is werkelijk telepathisch. Bedankt voor de lach-verbinding!
 20. Bedankt voor de ‘Humor-munitie’: Op kantoor is jouw humor onze geheime wapen. Bedankt voor het voorzien van de teamspirit van de nodige humor-munitie!

Het delen van humor op de werkvloer kan de sfeer lichter maken en de band tussen collega’s versterken. Het toevoegen van een vleugje humor aan je bedankje laat zien dat je niet alleen waarde hecht aan hun bijdragen, maar ook aan de positieve sfeer die ze brengen.

Mooie bedankt collega teksten toevoegen aan deze pagina? Reageer dan hieronder.

Meer: