Bedankt

Wil je iemand bedanken en dan niet op zo’n doorsnee manier? Lees dan gauw verder. Hier lees je namelijk alles over hoe je iemand kunt bedanken, welke teksten je hiervoor kunt gebruiken en hoe je iemand op originele wijze kunt bedanken. Zegt bedankt met een mooie tekst op een bedankkaart.

Maak hieronder je keuze en bekijk de bedankt teksten en kaarten:
Alle teksten
Bedankt teksten en meer
Schrijftips en meer inspiratie
Bedankt kaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
Bekijk de BEDANKKAARTEN >>

 • Bekijk hierboven bedankt teksten ter inspiratie

 • Voorbeeld teksten voor op een kaartje

 • Bedankkaarten met voorgedrukte teksten en afbeeldingen


Bekijk alle bedank kaarten >>


 

Zeg bedankt met een mooie tekst

Wanneer iemand je goed heeft geholpen, heeft gesteund in een moeilijke periode of wanneer je iemand simpelweg erg dankbaar bent, is het belangrijk om dit te laten blijken. Waar het voor jou wellicht vanzelfsprekend is dat je diegene dankbaar bent, kan een ander dit niet altijd aanvoelen. Je hoeft er natuurlijk geen sensatie van te maken, maar een blijk van waardering is vaak ontzettend goed. Zo sterk je de band en kun je laten weten dat je de ander echt zeer op prijs stelt.

Bedankt
Bron: Greetz

Bedanken met woorden

Weet je niet goed hoe je jouw gevoelens van dankbaarheid voor een vriend, familielid of wellicht collega het beste onder woorden kunt brengen? De volgende zinnen kun je gebruiken om iemand te bedanken in een speech, om op een kaart te schrijven of om gewoon met de ander te delen:

 • “Bedankt voor jouw eindeloze inzet, hulp en toewijding.”
 • “Wat fijn dat je me zo goed hebt geholpen. Ik ben je ontzettend dankbaar.”
 • “Ik wil je graag bedanken voor alles wat je voor me hebt gedaan.”
 • “Ik vind het moeilijk om de juiste woorden te vinden om je te bedanken. Toch vind ik het nog belangrijker om deze woorden niet te vergeten. Daarom schrijf ik je om te bedanken voor alles dat je voor me hebt gedaan.”
 • “Ik heb genoten van de samenwerken en wil je bij deze nog bedanken voor de fijne tijd samen.”
 • “Ontzettend bedankt voor de geweldige tijd samen.”
 • “Nogmaals wil ik je via deze kaart bedanken voor al jouw inzet en hulp.”
 • “Het is belangrijk voor me dat je weet dat ik je ontzettend dankbaar ben.”
 • “Weet je dat ik ontzettend blij met je ben? Bedankt voor alles.”
Bedankkaart
Bron: Greetz

Schrijven of spreken?

Als je iemand wilt bedanken, kun je dit door hem/haar in het echt te bedanken of door een kaart te sturen. Beide opties zijn goede opties en het ligt er maar net aan, waar jij je prettig bij voelt. Kun jij je beter uitten via het schrift? Dan kun je het beste jouw woorden van dankbaarheid schrijven op een kaart. Vind je het juist fijner om gewoon even gauw iemand te bedanken, zonder teveel poespas? Dan kan een schouderklop en een paar persoonlijke woorden van dank natuurlijk ook een goede optie zijn.

Je zegt het beter met een cadeau

Natuurlijk zijn jouw woorden van dank het mooiste cadeau wat iemand kan krijgen, toch zeg je het vaak net wat beter met een cadeau. Geef naast de kaart met mooie woorden, bijvoorbeeld ook een bosje bloemen, een cadeaukaart, reep chocola of een ander presentje. Zo geef je niet alleen mooie woorden cadeau, maar is het een geheel gebaar van dankbaarheid.

Ken jij nog iemand die je eigenlijk nog moet bedanken? Gebruik dan bovenstaande teksten en informatie ter inspiratie om iemand op persoonlijke wijze te bedanken.

Meer: