Pensioen teksten

Veel mensen kijken uit naar het einde van hun beroepsleven en het begin van hun pensioen. Eindelijk, vanwege de nieuwe vrije tijd, kun je genieten van de nacht van het leven. Maar ineens is er geen werktijd en is er een grote aanpassing nodig, wat voor sommige mensen makkelijker is om mee om te gaan, en moeilijker voor anderen. In ieder geval is het belangrijk om de opwindende nieuwe levensfase te vieren en te erkennen door het pensioen te feliciteren. Bekijk op deze pagina de pensioen teksten.

Maak hieronder je keuze en bekijk de bedankt teksten en kaarten:
Alle teksten
Bedankt teksten en meer
Schrijftips en meer inspiratie
Bedankt kaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
Bekijk de BEDANKKAARTEN >>

 • Bekijk hierboven bedankt teksten ter inspiratie

 • Voorbeeld teksten voor op een kaartje

 • Bedankkaarten met voorgedrukte teksten en afbeeldingen


Bekijk alle bedank kaarten >>


 

Pensioen teksten

De juiste wenskaart voor felicitaties

Voor pensionering wordt meestal een ontspannend landschap, zoals een zonsondergang aan zee of een bloeiende tuin, gekozen als het thema van de kaart. Ze laten ook graag zien waar gepensioneerden eindelijk tijd voor hebben: tuinieren, reizen, knutselen, schilderen… er moet rekening worden gehouden met persoonlijke interesses en hobby’s.

Pensioen tekst
Bron: Greetz

Personaliseer nu Felicitaties en gelukwensen

Gepensioneerden kunnen terugkijken op een lang en veelbelovend succesvol werkleven. Erkenning en dankbaarheid aan de onlangs gepensioneerde of de vele jaren van dienst die de gepensioneerde in zijn of haar leven heeft gedaan, zijn mogelijke gedachten aan persoonlijke groeten of woorden. Een geestig gedicht over ouder worden past ook bij deze gelegenheid. Het is ook belangrijk om mensen aan te moedigen om eindelijk hun aspiraties en dromen op lange termijn te realiseren. Felicitaties en groeten moeten duidelijk en groot genoeg worden geschreven.

Enkele voorbeeldteksten

 • Eindelijk heb je tijd voor jezelf, kun je je ontspannen en wijden aan je favoriete hobby’s! Gefeliciteerd met je pensionering.
 • Mogen al je langverwachte dromen en wensen eindelijk uitkomen! Het allerbeste voor je pensioen …
 • We wensen je het allerbeste met je pensionering en een gelukkig en vredig pensioen. Het allerbeste van …
 • Bij je welverdiende pensionering wensen je collega’s je veel rust en ontspanning, tijd voor je hobby’s en vooral een goede gezondheid.
 • Je bent misschien niet meer zo jong – maar je bent weer zo vrij als een kleuter! Geniet van het nieuwe seizoen!
 • Je hebt je werk altijd met gevoel voor humor gedaan, dus het zal zeker niet moeilijk voor je zijn om na je pensionering altijd iets te lachen te hebben! Ik wens je dat met heel mijn hart.
 • Eindelijk kun je meer tijd met je man/vrouw doorbrengen dan met ons! Je collega’s wensen je het allerbeste voor je pensionering!
 • Nu we afscheid nemen van je beroepsleven, willen we je hartelijk danken voor de jaren die we samen hebben doorgebracht. Je was altijd een humoristische en loyale collega. We wensen je het allerbeste voor je pensioen en veel visplezier!
 • Al lang gaan er geruchten over een eindeloze lunchpauze, een eindeloze vakantie… – Voor jullie begint deze fantastische tijd, waarvan we nog moeten dromen! Gefeliciteerd en alle goeds voor je pensioen!

Een mooie pensioen tekst kan op een kaartje zoals deze gedrukt worden. Er zijn nog vele andere kaartjes te vinden. Een kaartje is een uitermate geschikt cadeautje.

Pensioen kaart
Bron: Greetz

Meer pensioen zinnen

Vanaf nu zullen er geen wekkers meer afgaan en zullen de verplichtingen en zorgen minder zijn, wat betekent dat je je nu echt kunt uitleven! Het allerbeste voor je pensioen!

Je bent onvervangbaar! Maar op een of andere manier zullen we de show runnen zonder je! Geniet dus van je pensioen, we wensen je gezondheid, creativiteit en veel plezier!

Ik wil je een schouderklopje geven omdat je zoveel jaren de last van het werk hebt gedragen. Het was altijd fijn met je en we zullen je missen! Geniet van je pensioen. Gefeliciteerd met je pensionering.

We kijken uit naar je pensioen met een lachend oog en een huilend oog: We zullen je missen, maar we zijn ook blij voor je! Gefeliciteerd en het allerbeste!

Je was altijd bijzonder druk en ijverig in je werk… – Nu wens ik je een even druk pensioen! Er mag toch geen sprake zijn van verveling, maar van een frisse wind die door je pensioenperiode waait! Gefeliciteerd!

Een mooie pensioen tekst toevoegen aan deze pagina kan hieronder.

Meer: