Pensioen teksten

Veel mensen kijken uit naar het einde van hun beroepsleven en het begin van hun pensioen. Eindelijk, vanwege de nieuwe vrije tijd, kun je genieten van de nacht van het leven. Maar ineens is er geen werktijd en is er een grote aanpassing nodig, wat voor sommige mensen makkelijker is om mee om te gaan, en moeilijker voor anderen. In ieder geval is het belangrijk om de opwindende nieuwe levensfase te vieren en te erkennen door het pensioen te feliciteren. Bekijk op deze pagina de pensioen teksten.

Maak hieronder je keuze en bekijk de bedankt teksten en kaarten:
Alle teksten
Bedankt teksten en meer
Schrijftips en meer inspiratie
Bedankt kaarten
* Door hierboven of hieronder te klikken word je doorverwezen naar Greetz
Bekijk de BEDANKKAARTEN >>

 • Bekijk hierboven bedankt teksten ter inspiratie

 • Voorbeeld teksten voor op een kaartje

 • Bedankkaarten met voorgedrukte teksten en afbeeldingen


Bekijk alle bedank kaarten >>


 

Pensioen teksten

De juiste wenskaart voor felicitaties

Voor pensionering wordt meestal een ontspannend landschap, zoals een zonsondergang aan zee of een bloeiende tuin, gekozen als het thema van de kaart. Ze laten ook graag zien waar gepensioneerden eindelijk tijd voor hebben: tuinieren, reizen, knutselen, schilderen… er moet rekening worden gehouden met persoonlijke interesses en hobby’s.

Pensioen tekst
Bron: Greetz

Personaliseer nu Felicitaties en gelukwensen

Gepensioneerden kunnen terugkijken op een lang en veelbelovend succesvol werkleven. Erkenning en dankbaarheid aan de onlangs gepensioneerde of de vele jaren van dienst die de gepensioneerde in zijn of haar leven heeft gedaan, zijn mogelijke gedachten aan persoonlijke groeten of woorden. Een geestig gedicht over ouder worden past ook bij deze gelegenheid. Het is ook belangrijk om mensen aan te moedigen om eindelijk hun aspiraties en dromen op lange termijn te realiseren. Felicitaties en groeten moeten duidelijk en groot genoeg worden geschreven.

Enkele voorbeeldteksten

 • Eindelijk heb je tijd voor jezelf, kun je je ontspannen en wijden aan je favoriete hobby’s! Gefeliciteerd met je pensionering.
 • Mogen al je langverwachte dromen en wensen eindelijk uitkomen! Het allerbeste voor je pensioen …
 • We wensen je het allerbeste met je pensionering en een gelukkig en vredig pensioen. Het allerbeste van …
 • Bij je welverdiende pensionering wensen je collega’s je veel rust en ontspanning, tijd voor je hobby’s en vooral een goede gezondheid.
 • Je bent misschien niet meer zo jong – maar je bent weer zo vrij als een kleuter! Geniet van het nieuwe seizoen!
 • Je hebt je werk altijd met gevoel voor humor gedaan, dus het zal zeker niet moeilijk voor je zijn om na je pensionering altijd iets te lachen te hebben! Ik wens je dat met heel mijn hart.
 • Eindelijk kun je meer tijd met je man/vrouw doorbrengen dan met ons! Je collega’s wensen je het allerbeste voor je pensionering!
 • Nu we afscheid nemen van je beroepsleven, willen we je hartelijk danken voor de jaren die we samen hebben doorgebracht. Je was altijd een humoristische en loyale collega. We wensen je het allerbeste voor je pensioen en veel visplezier!
 • Al lang gaan er geruchten over een eindeloze lunchpauze, een eindeloze vakantie… – Voor jullie begint deze fantastische tijd, waarvan we nog moeten dromen! Gefeliciteerd en alle goeds voor je pensioen!

Een mooie pensioen tekst kan op een kaartje zoals deze gedrukt worden. Er zijn nog vele andere kaartjes te vinden. Een kaartje is een uitermate geschikt cadeautje.

Pensioen kaart
Bron: Greetz

Meer pensioen zinnen

Vanaf nu zullen er geen wekkers meer afgaan en zullen de verplichtingen en zorgen minder zijn, wat betekent dat je je nu echt kunt uitleven! Het allerbeste voor je pensioen!

Je bent onvervangbaar! Maar op een of andere manier zullen we de show runnen zonder je! Geniet dus van je pensioen, we wensen je gezondheid, creativiteit en veel plezier!

Ik wil je een schouderklopje geven omdat je zoveel jaren de last van het werk hebt gedragen. Het was altijd fijn met je en we zullen je missen! Geniet van je pensioen. Gefeliciteerd met je pensionering.

We kijken uit naar je pensioen met een lachend oog en een huilend oog: We zullen je missen, maar we zijn ook blij voor je! Gefeliciteerd en het allerbeste!

Je was altijd bijzonder druk en ijverig in je werk… – Nu wens ik je een even druk pensioen! Er mag toch geen sprake zijn van verveling, maar van een frisse wind die door je pensioenperiode waait! Gefeliciteerd!

Een mooie pensioen tekst toevoegen aan deze pagina kan hieronder.

Meer teksten en spreuken over het pensioen

 1. Het Begin van een Nieuw Hoofdstuk: Gefeliciteerd met het bereiken van deze mijlpaal! Het is het begin van een nieuw en opwindend hoofdstuk. Geniet van je pensioen!
 2. Een Zee van Vrije Tijd: Vaar uit op de zee van vrije tijd en geniet van elke golf. Gefeliciteerd met je welverdiende pensioen!
 3. Een Nieuw Avontuur Wacht: Terwijl je de deuren van het werk sluit, open je de poorten naar een nieuw avontuur. Geniet van elk moment van je pensioen!
 4. Pensioen: Jouw Tijd is Nu: Het is officieel! Jouw tijd is nu. Geniet van de vrijheid van pensioen en maak elk moment memorabel.
 5. Rust, Vreugde en Ontdekking: Moge je pensioen gevuld zijn met rust, vreugde en ontdekkingen die je altijd al wilde doen.
 6. Dromen Vangen: Nu is het tijd om de dromen te vangen die werden uitgesteld tijdens het werk. Proficiat met je pensioen!
 7. De Beste Jaren Beginnen Nu: Gefeliciteerd met het bereiken van een mijlpaal. De beste jaren van je leven beginnen nu. Geniet van je pensioen!
 8. Een Nieuw Avontuur Roept: Terwijl je afscheid neemt van de arbeid, roept een nieuw avontuur. Geniet van de vrijheid en ontdek wat het leven te bieden heeft.
 9. Pensioen, Een Hoofdstuk Vol Vrijheid: In pensioen gaan betekent een nieuw hoofdstuk beginnen, gevuld met vrijheid, mogelijkheden en avonturen.
 10. Tijd om Te Schitteren: Gefeliciteerd met je pensioen! Het is tijd om te schitteren in de zon van ontspanning en vreugde.
 11. Een Leeg Dagboek Wacht: Met pensioen gaan opent een nieuw leeg dagboek. Vul het met herinneringen die de moeite waard zijn.
 12. Geniet van Elke Zonsondergang: Nu je met pensioen bent, kun je elke zonsondergang bewonderen zonder zorgen. Geniet van de rustige momenten.
 13. Een Gouden Periode Begint: Gefeliciteerd, je hebt de gouden periode bereikt. Moge je pensioenjaren gevuld zijn met geluk, gezondheid en voldoening.
 14. De Sleutel tot Vrije Tijd: Met pensioen gaan is als het ontvangen van de sleutel tot vrije tijd. Geniet van de vrijheid en ontspanning.
 15. Het Pensioenparadijs Wacht: Welkom in het pensioenparadijs, waar elke dag een vakantiedag is. Geniet van de reis!
 16. Vrijheid om Te Kiezen: Met pensioen gaan geeft je de vrijheid om te kiezen hoe je elke dag wilt besteden. Maak er iets geweldigs van!
 17. Een Nieuwe Reis Begint: Je sluit niet alleen een hoofdstuk af, maar opent ook de cover van een nieuw boek. Laat de reis beginnen!
 18. Je Hebt het Verdiend: Gefeliciteerd met je welverdiende pensioen. Nu begint het genieten van de vruchten van al je harde werk.
 19. Een Rivier van Tijd: Nu je met pensioen bent, stroomt er een rustige rivier van tijd. Drijf mee en geniet van de reis.
 20. Dank voor Je Bijdrage: Bedankt voor je jarenlange toewijding en bijdrage. Moge je pensioenjaren net zo vervullend zijn als je professionele leven.

Of je nu afscheid neemt van een collega, vriend of familielid die met pensioen gaat, het is belangrijk om deze overgang te vieren en te erkennen dat een nieuw en opwindend hoofdstuk begint. Deze teksten en spreuken kunnen dienen als inspiratie voor een gepersonaliseerde boodschap om je beste wensen over te brengen.

Meer: